U bent hier:

Gentse Fietsen-route

Heel wat Gentenaars en Gentse organisaties komen met initiatieven om de zomer ook in tijden van corona een succes te maken. De Fietsambassade Gent springt op de kar met de Gentse Fietsen-route, een knipoog naar de Gentse Fieste. Onder meer Pierke Pierlala leidt fietsers langs enkele verborgen parels.
Ontdekkingen
Gent en fietsen, dat zijn twee handen op één buik. In 2018 werd de stad nog verkozen tot ‘fietsstad van het jaar’, en sindsdien werd er alleen maar meer ingezet op goede fietsverbindingen. De Gentse Fietsen-route, zo’n 37 km fietsplezier, leidt fietsers deze zomer langs de mooiste fietsplekjes in Gent: 15 verborgen parels uitgekozen door drie echte Gentenaars.

Voor ieder wat wils
Gentse burgers delen hun favoriete hotspots voor onderweg. Pierke Pierlala, de Gentse deugniet, vertelt levensgenieters waarheen. Daarnaast zijn er tips voor ouders met kinderen, of voor een romantische uitstap als koppel. Voor wie wat minder afstand wil afleggen, zijn er ook twee shortcuts in de route.

De kaart met de Gentse Fietsen-route is onder andere te vinden in de Fietspunten van De Fietsambassade, die meteen ook als vertrekpunt dienen. Een digitale versie vind je op de website. Daar kan je ook terecht voor een ruim aanbod aan huurfietsen, van tandems tot elektrische fietsen, van longtails tot bakfietsen.

Doe mee en win
In juli en augustus geeft De fietsambassade vier keer een cadeaubon ter waarde van 50 euro weg. Neem tijdens je fietstocht een mooie of grappige foto en post de foto op Facebook of Instagram. Tag @defietsambassadegent samen met de hashtag #gentsefietsen en maak kans op een van de cadeaubonnen.

Over De Fietsambassade Gent
Je kan bij ons terecht voor fietsverhuur, fietsherstel, fietsparkeren, innovatie en fietscultuur. Heb je een andere fietsgerelateerde vraag? We helpen jou graag. De Fietsambassade Gent is opgericht door de Stad Gent en de Gentse Hoger Onderwijsinstellingen: Artevelde Hogeschool, Hogeschool Gent, LUCA School of Arts, KU Leuven, Odisee Hogeschool en Universiteit Gent.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Diverse locaties in Gent
Diverse locaties in Gent z/n
9000 Gent
Trefwoorden Bevestigd2020