U bent hier:

Gentse Feesten - Luk De Bruyker & Koen Crucke / Gent(s) gedicht - Gent(s) ge(be)zongen

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Koen Crucke & Luk De Bruyker Gent(s) gedicht - Gent(s) ge(be)zongen Twie hieres van stand in de Minard De VZW TAPTOE’s erf (vroeger Theater Taptoe) nam het initiatief om, voor het eerst, tijdens de Gentse Feesten de krachten te bundelen, van Koen Crucke en Luk De Bruyker. Zij zijn al jaren vaste waarden op het Gentse feestgebeuren. Een samenwerking kon dus niet ...
Koen Crucke & Luk De Bruyker
Gent(s) gedicht - Gent(s) ge(be)zongen
Twie hieres van stand in de Minard

De VZW TAPTOE’s erf (vroeger Theater Taptoe) nam het initiatief om, voor het eerst, tijdens de Gentse Feesten de krachten te bundelen, van Koen Crucke en Luk De Bruyker.
Zij zijn al jaren vaste waarden op het Gentse feestgebeuren. Een samenwerking kon dus niet uitblijven.

Gent(s) gedicht
Door de eeuwen heen werden er gedichten en poëzie geschreven over Gent. Door Gentenaars en niet Gentenaars. In het Frans en het Nederlands…van Maurice Maeterlinck tot David Troch (onze stadsdichter).

Luk De Bruyker gaat samen met het Poëzie Centrum Gent en Gent literair van de Gentse stadsbibliotheek op zoek naar bekende en onbekende pareltjes in onze literatuur. Sommige wil hij vertolken in originele versie, andere wil hij hertalen in het Gents.


Gent(s) ge(be)zongen
Gent bezit een erg rijke liederenschat. Er is het erfgoed van Karel Waerie en Destanberg. Het rijke repertoire van de café chantants. De volkse liedjes van Romain Deconinck, Harry Van der Noot/Freek Neirynck… en Walter De Buck. En jaarlijks komt er wel één of ander lied bij.
Zonder de traditie te verwaarlozen willen we echter ook en vooral nieuwe impulsen geven en Gentenaars (nieuwe en gevestigde waarden) opdrachten geven, vaste waarden voor het eerst in deze context laten samen werken.
Het kan dus niet anders dan een gevarieerd programma worden. Koen heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij, als geen ander, deze diverse stijlen aankan.

Zegden ondertussen toe : de tandem Brossé / Frank Van Laecke, Miguel Wiels / Zaki, Musschoot / Bart Herman.
Mustafa Avsar van het Muzikantenhuis bezong eveneens zijn liefde voor “zijn” nieuwe stad en ook dit lied staat op ons répertoire.

Dit alles willen we uiteraard live op de scene uitvoeren met drie topmuzikanten. De muzikale leiding is in handen van Dirk Peeters die ook instaat voor nieuwe arrangementen voor accordeon ( Rein Devos) en contrabas (Bram Decroix) .

“Gent(s) Gedicht – Gent(s) ge(be)zongen”
wordt een stijlvol gebeuren dat door een groot heterogeen publiek, Gents en niet Gents, te smaken valt en dat onze stad in al zijn facetten wil belichten.

Een productie van TAPTOE’s erf ism KCM StageMusic en het Poëziecentrum Gent

Genre : muziek – theater – poëzie
Organisatie: TAPTOE’s erf
Duur : 80’ ( 1u20 )

Info

Waar Minardschouwburg
Romain Deconinckplein
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 juli 2017 tot 23 juli 2017
Prijs
Basistarief: 17,00 €

€ 17,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,4

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Minardschouwburg
Links
Trefwoorden Koen Crucke, Luk De Bruyker, UiTPAS Gent, Gentse Feesten 2017, de minard, Gentsefeesten2017

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS