U bent hier:

Gentse bomen met een verhaal

In Gent staan nogal wat merkwaardige, zeldzame of monumentale bomen. Elaine Ost verzamelde ze in een uitgave van de Stad Gent: 'Gentse bomen met een verhaal'. Het boek bevat ook drie fietsroutes en één stadswandeling langs de bomen.
'Gentse bomen met een verhaal' vestigt de aandacht op bomen als waardevol ecologische erfgoed en neemt lezers mee naar verborgen, groene plekken in de stad. De bomen in het boek spelen een rol in de volkscultuur of spreken tot de verbeelding door hun afmetingen en schoonheid.

Het boek bevat drie fietsroutes en één stadswandeling. De fietsroutes leiden fietsers naar de Vinderhoutse Bossen (24 km), de Gentbrugse Meersen (12 km) of het Parkbos (26,3 km). De stadswandeling (3,7 km) brengt wandelaars langs bekende en minder bekende groene plekken in de binnenstad. Alle routes vertrekken vanuit De wereld van Kina: de Tuin (Berouw 55).

'Gentse bomen met een verhaal' is te koop in de webshop van uitgeverij Skribis, de Stadswinkel, De wereld van Kina: de Tuin, De wereld van Kina: het Huis en de Sint-Pietersabdij. Het boek kost 20 euro.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Trefwoorden Bevestigd2020