U bent hier:

Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen heeft voor elke Gentenaar wat in petto, van sporten en spelen tot wandelen en tuinieren. Dicht bij de bebouwing zal de klemtoon op recreatie liggen. Dichter bij de Schelde zal natuurontwikkeling de boventoon voeren met moerassen, bloemenrijke graslanden en veel nieuw bos.
De Gentbrugse Meersen is één van de vier groenpolen die in Gent worden ingericht. Groenpolen zijn grote park- en natuurgebieden. De Gentbrugse Meersen wordt ongeveer 240 hectare groot.
De Gentbrugse Meersen ligt binnen de brede bocht van de Schelde en de bebouwing van Gentbrugge. Meer dan de helft van het terrein is al eigendom van de Stad Gent. Het eerste deel van 40 hectare is af.

Dicht bij de bebouwing ligt de klemtoon op recreatie. Dichter bij de Schelde vind je meer natuur met moerassen, bloemenrijke graslanden en veel nieuw bos.
De Gentbrugse Meersen zullen de volgende jaren nog verder groeien en vorm krijgen.
De Gentbrugse Meersen heeft voor elke Gentenaar wat in petto, van sporten en spelen tot wandelen en tuinieren. Dicht bij de bebouwing zal de klemtoon op recreatie liggen. Dichter bij de Schelde zal natuurontwikkeling de boventoon voeren met moerassen, bloemenrijke graslanden en veel nieuw bos. De Gentbrugse Meersen is nu vooral bekend van het Geboortebos en het Vredesmonument. Maar wanneer ook de grazers er zullen rondtrekken, wordt dit de ‘Nieuwe Wildernis’ op Gentse schaal.

Info

Links
Waar Gentbrugse Meersen
Braemkasteelstraat 39
9050 Gentbrugge

Hoe geraak ik hier?

Trefwoorden wijk__gentbrugge, Bevestigd2020