U bent hier:

Gène Bervoets - Verbeter de wereld

Een verrassende monoloog over het eigenzinnige leven van Phil Bosmans.
‘Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg’, ‘Praat niet recht wat krom is’, ‘Een gelukkig mens is er twee waard’: het moge straks precies vijf jaar geleden zijn dat Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd overleed. Veel van de spreuken en aansporingen die hij als uitgesproken charismatische frontman van de Bond Zonder Naam uit zijn mouw wist te schudden, klinken nog altijd bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen.

En toch, hoe populair Phil Bosmans ook was, al bij al is er tot nu toe weinig bekend over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar school. Waar kwam zijn doorgedreven vrijgevigheid vandaan? Hoe kon het gebeuren dat hij zich letterlijk bijna doodwerkte, in die mate dat hij vervolgens twee jaar lang het bed diende te houden?

Deze theatermonoloog, geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek, wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid. Op die manier zal Vlaanderen een andere, (nog) positievere kijk op hem krijgen, en mogelijks de grote maatschappelijke relevantie van zijn werk herontdekken.

Spel: Gène Bervoets
Tekst: Rick De Leeuw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Jacques Morrensplein 2
2820 Bonheiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 12 december 2018
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Vriendenprijs: 13,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Contact blikveld@bonheiden.be
Trefwoorden Podium