U bent hier:

Gemeente- & OCMW-raad

Lezing of congres Samenleving

De Merksplasse gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte uitgenodigd het openbare gedeelte bij te wonen. Een stoel staat er voor je klaar.
De Merksplasse gemeenteraad bestaat uit het college van burgemeester en schepenen en de verkozen raadsleden. De gemeenteraad vergadert minstens 10 maal per jaar. De vergaderingen vinden plaats in de raadzaal in het gemeentehuis. De openbare zitting kan iedereen bijwonen. De geheime zitting, waar er gesproken wordt over personen, benoemingen e.d., mag je niet bijwonen.

Toehoorders van de vergadering hebben geen spreekrecht. Via de graM, de gemeenteraadsagenda Merksplas, krijg je elke maand een overzicht van de agendapunten en een beknopte, verstaanbare toelichting. Een abonnement vraag je aan bij de dienst communicatie.

De agenda wordt hoofdzakelijk opgesteld door het schepencollege. Toch kunnen ook raadsleden agendapunten voordragen. Dit kunnen ze tot drie dagen voor de gemeenteraad. Ook tijdens de gemeenteraad kan er, zij het enkel bij hoogdringendheid, nog afgesproken worden om een bepaald punt te behandelen. Twee derde van de aanwezige raadsleden moet hier wel mee akkoord zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Gemeentehuis
Markt 1
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie gemeente Merksplas