Gelukzoekers - Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch
5 okt - 7 okt
Afgelopen

Gelukzoekers - Theater Malpertuis en theater arsenaal / Mokhallad Rasem en Charlotte Vandermeersch

theater arsenaalIngang voorstellingen + café arsenaal: via de brug aan het Dijlepad in de Kruidtuin, 2800 Mechelen
Theatervoorstelling
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

Gewapend met microfoon en camera richtte Mokhallad Rasem zich tot de mensheid. Na de interviewperiode dook hij samen met actrice Charlotte Vandermeersch de repetitiestudio in. Samen gingen ze aan de slag met het materiaal en maakten hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.

---

Geluk is een seconde die een eeuwigheid wil zijn. (Gerrit Komrij)

In 2017 resideerde theatermaker Mokhallad Rasem (ex-Toneelhuis) op uitnodiging van Theater Malpertuis zes weken lang in het asielcentrum van Menen. Hij interviewde en portretteerde er bewoners. Ook voor Gelukzoekers liet hij mensen hun verhaal doen. Alleen was deze keer de hele wereld zijn inspiratiebron.

Gewapend met microfoon en camera richtte Mokhallad zich tot de mensheid: ‘Wat is geluk voor jou? Waar zit het ‘m in? Wat versta je eronder? Moet je er wel of niet naar streven? Vraagt het een inspanning, misschien zelfs een transformatie om het geluk te bereiken? Of heeft het juist met loslaten te maken? Kunnen we ook tevreden zijn met ongelukkig zijn?’

Na de interviewperiode dook hij samen met actrice Charlotte Vandermeersch, die ondertussen haar eigen onderzoek voerde, de repetitiestudio in. Samen gingen ze aan de slag met het materiaal en maakten hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.  

'Gelukzoekers slaagt er wonderwel in om niet wollig maar soms amusant, soms ontroerend, soms bevreemdend en altijd intrigerend te zijn.' (Els Van Steenberghe, Knack Focus)

---

do 5 + vr 6 + za 7 okt om 20u15
theater arsenaal
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen

Wanneer?

Evenement afgelopen
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 18,00
Pay What You Can - € 24€ 24,00
Pay What You Can - € 20€ 20,00
Pay What You Can - € 18€ 18,00
Pay What You Can - € 16€ 16,00
Pay What You Can - € 12€ 12,00
Pay What You Can - € 7€ 7,00
UiTPASKansentarief met UiTPAS Mechelen € 3,50