U bent hier:

Gegidste architecturale rondleiding Upstairs-Downstairs 'Huis Nagels'

Ervaar de up-/downstairs sfeer in deze indrukwekkende notariswoning anno 1892. Zowel de gevel als het interieur van deze 19e eeuwse notariswoning geven u een kijk op het eclectische spel van klassieke bouwstijlen. U vertoeft in de geest van de belle-époque met als finale een verrassende visite aan enkele privé-vertrekken op de bel-étage. Het Egyptisch salon is een puik voorbeeld van Egyptomanie.
Ervaar de up-/downstairs sfeer in deze indrukwekkende notariswoning anno 1892, vol unieke historische verhalen, tijdens een 90 minuten durende reis naar de 19de eeuw.
Zowel de voorgevel als het interieur van deze 19de eeuwse notariswoning geven de bezoeker een bijzondere kijk op het eclectische spel van bouwstijlen en hun stijlelementen. De bezoeker wordt rondgeleid in de geest van de belle-époque met als apotheose een verrassende visite aan enkele privé-vertrekken, gelegen op de bel-étage. Vooral het salon in een mysterieuze Egyptische decorstijl maakt de ervaring enig.
Een schitterend voorbeeld van laat 19de eeuwse Egyptomanie.
Elke deelnemer ontvangt enkele smaakvolle attenties.
Individuele rondleidingen vanaf april tot oktober: iedere eerste zaterdag en zondag van de maand om 13h00 tenzij het een feestdag betreft. Gesloten op feestdagen.

Groepen kunnen doorheen het jaar boeken met een minimum van 10 personen en een maximum van 40 personen. De minimumdeelname prijs hiervan is €200.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Huis Nagels
Stationsstraat 33
3800 Sint-Truiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Reservaties
Organisatie Huis Nagels 1892 vzw
Trefwoorden erfgoed, Eclectisch, architectuur, belle-époque, beleef geschiedenis