U bent hier:

Geert Koekoeckx - Het vreugdevuur der papieren tijgers

De schilderijen van Geert Koekoeckx lijken wel barokke, collageachtige theaterstukken. Vreemdsoortige objecten plaatst hij op wankel gestapelde sokkels en pluizigogende dieren vertonen kunstjes op veelkleurige podia.
Meestal zijn de afgebeelde dieren misvormd of missen ze ledematen. Desondanks hebben ze vaak een hoge aaibaarheidsfactor en stralen ze eerder vriendelijkheid uit dan dreiging. Het zijn die tegenstellingen die een belangrijk onderdeel van Geerts werk uitmaken.

Voor zijn beeldmateriaal gaat Geert Koekoeckx minutieus en kritisch op zoek naar bruikbaar materiaal. Hier ontstaat een vlotte wisselwerking tussen tekeningen en beelden, die afkomstig zijn uit oude magazines en naslagwerken, uit stripverhalen, van het internet … De ene toevoeging geeft de – vaak erg intuïtieve – aanleiding tot een andere toevoeging.

Geert Koekoeckx citeert vlot uit de kunstgeschiedenis, aan de hand van thematiek, compositie, en vormentaal. In zijn recente schilderijen vormen verweerde Romeinse fresco’s een grote bron van inspiratie: coloriet, de vele plantenmotieven en de fragiliteit van fresco’s.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Lakenhal
Grote Markt 35
2200 Herentals

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 7 juni 2019 tot 30 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie CC 't Schaliken
Contact cultuurcentrum@herentals.be
014-21 90 88
Trefwoorden zomerherentals