U bent hier:

Geef darmkanker geen kans: lezing door Dr. Luc Colemont

Lezing of congres Gezondheid en zorg

Iedere dag verliezen vijf families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Nochtans is darmkanker volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de ideale ziekte om vroegtijdig op te sporen. Bovendien is de kans op genezing in dat geval méér dan 90%. Jammer genoeg bestaat er nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over het darmonderzoek zijn nog wijdverspreid.
Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe vaak komt darmkanker voor? Is het altijd erfelijk? Wat is het prijskaartje van de behandeling? Wat zijn de complicaties bij een coloscopie? Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Colemont een duidelijk en helder antwoord. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren!
Dr. Luc Colemont was bijna 28 jaar lang maag- en darmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en leidt sinds 2016 de vzw Stop Darmkanker. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en is auteur van ‘Stop darmkanker: kennis delen kan levens redden’ en het eerder dit jaar verschenen ‘Dirk: het leven is een strijd waard’, een graphic novel over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Kortenberg
Contact uitbalie@kortenberg.be
02 755 22 80
Trefwoorden Kortenberg, bibliotheek