U bent hier:

Gedichtendag met Moya De Feyter, Siel Verhanneman en Sara Salvérius

Lezing of congres Literatuur

“Three is a crowd, dat geldt nog meer in deze tijd. Een gedichtendag vanop afstand dus. Dichters Moya De Feyter en Siel Verhanneman en muzikante Sara Salvérius namen elk een filmpje op, dat we met plezier met jullie delen via de website van de Bib. Hoe apart ook een beetje samen kan zijn.”
Two’s company, three’s a crowd. Voor deze nieuwe editie van de fel gesmaakte gedichtendag, met ‘samen’ als thema van de Poëzieweek van de Lage Landen, morrelt de Bib met plezier aan de betekenis van deze Engelse uitdrukking.
Niet twee, maar drie handen op de buik van de dichtkunst, niet het monogame evenwicht maar een wankele triniteit, geen blauwdrukken maar de dissonanties van een spiegelpaleis. Allerminst van goddelijke oorsprong, maar hedendaagse, jonge muzen van de poëzie en de muziek.
Moya De Feyter, aka poëtische lichtekooi Ambrosia, debuteerde in 2018 met Tot iemand eindelijk, een bundel waarin de realiteit en logica eerder op handen dan op voeten lopen en dagdagelijkse situaties uitgroeien tot Kafkaiaanse grotesken. In Massastrandingen toont ze zich ook een geëngageerd dichter die zich buigt over de teloorgang van onze leefomgeving.
Siel Verhanneman werd zo hard door persoonlijk verlies getroffen dat ze op jonge leeftijd uitgroeide tot een dichter van de rouw, van het niet meer samen zijn. Haar bundels Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd en Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn waren voor velen een baken van troost en behoren tot de best verkochte bundels in Vlaanderen.
De vele affecten van ons gemoed, wellicht geen mooier instrument dan het accordeon om ze te verklanken. Sara Salvérius geldt op korte tijd als één van de referenties op het instrument. Haar debuut-cd Trapped in sight, een muzikale rouwverwerking, gooide meteen hoge ogen. Op de opvolger Equinox wordt het emotionele evenwicht met een rijk geschakeerd palet hersteld. Wat blijft: muziek uit het hart en een onberispelijke klasse.
Met steun van Auteurslezingen/Literatuur Vlaanderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Online event
Online event
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 28 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie de Bib Sint-Niklaas
Trefwoorden 9100bib, Gedichtendag, poëzie, Moya De Feyter, Siel Verhanneman, Sara Salvérius

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 180 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas