U bent hier:

Gedichtendag met Maud Vanhauwaert

Gedichtendag 2021
Met Maud Vanhauwaert. Niet in het echt, maar wel in een filmpje.
En met kaartjes met gedichten op die je in de bib kan komen ophalen (zolang de voorraad strekt).
Dichteres Maud Vanhauwaert zou normaal te gast zijn in de bib, maar omdat dit door het virus wellicht nog niet met live publiek kan, posten we op Gedichtendag donderdag 28 januari een filmpje dat Maud voor ons maakte. Niet helemaal hetzelfde als anders, maar Gedichtendag laten we toch niet graag ongemerkt passeren.

Maud Vanhauwaert schrijft toegankelijke poëzie die een groot publiek weet aan te spreken. Ze won verschillende prijzen voor haar bundels Ik ben mogelijk (2011) en Wij zijn evenwijdig (2015). In 2018 en 2019 was ze Stadsdichter van Antwerpen, terwijl ze zelf van Veurne afkomstig is. In 2020 bracht ze Kleurboek van Oma's en Opa's die er eigenlijk nog altijd zijn uit, in samenwerking met tekenares Mila Van Goethem en schrijfster Elske van Lonkhuyzen.

Ook buiten het poëziecircuit is Maud Vanhauwaert bekend. In 2013 won ze het Groot Dictee der Nederlandse Taal bij de prominenten. En ze sloot een tijdlang wekelijks het tv-programma “Iedereen beroemd” af met een gedicht.

Het filmpje zal hier vanaf donderdag 28 januari om 12u30 voor iedereen gratis te zien zijn.
Vanaf maandag 25 januari kan je in de Brugse bibliotheken ook gedichtenkaartjes komen ophalen (zolang de voorraad strekt).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Online
nvt
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 28 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Openbare Bibliotheek Brugge
Trefwoorden bruggeleest, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!