U bent hier:

Gedichtendag met “Klank : een filosofie van de muzikale ervaring”

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Beleef een muzikale auteurslezing! Tomas Serrien is filosoof én muzikant. Hij brengt een lezing over zijn boek “Klank”. Aansluitend brengt hij zelf met zijn band live muziek.
'Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend?
Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, legt de auteur uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn en neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen. Aan de hand van diverse muziekstukken, die gebundeld zijn in eenvoudig te beluisteren afspeellijsten, gaat hij op zoek naar antwoorden op verschillende vragen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Wat is de muzikale tijd? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? Kan muziek ook genezend werken?'
Meer informatie over het boek vind je ook op www.tomasserrien.com/klank.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Arena
Arenaplein 62A
2100 Deurne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 25 januari 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie bib Arena
Trefwoorden #bibArena, #gedichtendag