U bent hier:

Gedichtendag: Klapzoen

Vier schitterende saxofonisten en één uitmuntende woordkunstenaar. Klapzoen: een mijmerend duel tussen de oorlogspoëzie van dichter Geert Vanhassel en de klanken van vier jonge top-saxofonisten die samen het Anemos saxofoonkwartet vormen. Met Wereldoorlog I als geweten.
In de dichtbundel Klapzoen worden emoties geëvoceerd van een oorlog, waarvan we vertelden dat het nooit meer mocht gebeuren. Het verdriet en de liefde blijven onuitgesproken. Maar ze worden wel opnieuw tastbaar gemaakt door de zuinige woorden van een poëet en het doorleefde timbre van vier musici. Een verhaal over bedrogen illusies, maar met een bevreemdend optimisme. De hoop dat de koortsachtige mensheid ooit weer de oude wordt.

Dichter en stemmenkunstenaar Geert Van Hassel en het Anemos saxofoonkwartet bundelen de krachten in deze intieme, pakkende en mooie voorstelling. Klapzoen is er voor wie met een frisse blik naar geschiedenis wil kijken én luisteren. En hoopvol naar de toekomst.

Gedichtendag Huldenberg is een organisatie van de cultuurraad en -dienst, de bibliotheek, Davidsfonds Huldenberg en vtbKultuur Huldenberg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurzaal Den Elzas
Elzasstraat 19
3040 Huldenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 28 januari 2018
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie Cultuurdienst Huldenberg
Contact 02 688 3040
Trefwoorden #gedichtendag, "HomepageHuldenberg", week van de poëzie, poëzieweek, #Poëzieweek