U bent hier:

gebermte 2019

Ken je 'Den Berm' al: die 3 km-lange groene heuvel naast de Krijgsbaan, van de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk tot aan Klein-Zwitserland in Mortsel? Heb je al in die groene oase gewandeld, gelopen of gefietst? Van 18 tot en met 25 mei heb je hier alle redenen toe! Het festival 'gebermte' wil die week zoveel mogelijk mensen 'Den Berm' als 'trage weg' laten meemaken.
‘Trage wegen’ zijn verbindingen die enkel toegankelijk zijn voor wandelaars, fietsers en ruiters. Ze zijn belangrijk omdat ze veilig zijn en motorisering, privatisering, verharding en bebouwing van de open ruimte tegengaan. Verder maken trage wegen deel uit van het biotoop van verschillende planten en dieren en zorgen ze voor stadsecologische verbindingen tussen natuurgebieden.

Trage wegen verbinden ook mensen met elkaar en maken ontmoetingen, spel, contact met de natuur, reflectie en onthaasting mogelijk. Trage wegen zijn van ons allemaal: ze behoren toe aan de gemeenschap.

Tijdens de week van 18 tot en met 25 mei strijkt een internationale groep studenten, onderzoekers en kunstenaars op 'Den Berm' neer. Zij zullen in gesprek gaan met inwoners, organisaties, politici, ambtenaren en andere belanghebbenden over hoe we de open ruimte in de Zuidrand van Antwerpen sterker kunnen maken.

Kom het mee-maken!
Er staan een bermpicknick, begeleide wandelingen, poppentheater, muziek, poëzie, dans en nog meer geprogrammeerd. 

Meer info op www.gebermte.be en op www.facebook.com/gebermte

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Prins Boudewijnlaan (Den Berm)
Prins Boudewijnlaan
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 mei 2019 tot 25 mei 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie gebermte
Contact info@gebermte.be
Trefwoorden festival, den berm, mortsel, wilrijk, District Wilrijk, edegem, picknick, jazz, Klezmer, poëzie, muziek, lezing, dans, poppentheater, trage wegen, open ruimte, commons, gebermte, de grond der dingen, kunst in de publieke ruimte, trage wegen vzw, Andy Fierens, hompstad, alborea, jazzigane, moonstein, willy thomas, sigrid bosmans, dries elst, gabriël fontana, vivien tauchman, de droom van bagir