U bent hier:

Geannuleerd_Week van de smaak: Een goede kokkin is een tovenares die geluk uitdeelt

Cursus of workshop Voeding

‘Samen eten is olie voor de vriendschap’, luidt het spreekwoord. Voor deze lezing dook Manu Adriaens (journalist) in de culinaire wereldgeschiedenis op zoek naar verhalen over het verband tussen lekker eten en het menselijke welbevinden. Ook peilde hij bij topkoks naar hun meest opmerkelijke ervaringen. Het resultaat is een verrassende cocktail van zoete, zure en pikante ingrediënten – zoals het leven zelf. Wat vonden de Romeinen na een drinkgelag het beste middel tegen een kater? Hoe zag het laatste avondmaal van de Franse komedieschrijver Molière eruit? En waarom beweerde Napoleon dat alle revoluties voortkomen uit de maag? Op het einde van deze lichtvoetige causerie weet u het allemaal. Onder het overkoepelende motto: ‘Eten is menselijk, verteren is goddelijk’.

Door de huidige coronamatregelen kunnen we het beloofde dessertbordje, jammer genoeg, niet aanbieden. Dat neemt niet weg dat het sowieso een 'smakelijke' avond zal worden!
5 euro, sociaal tarief met vrijetijdspas
Inschrijven per bubbel verplicht: kortenberg.kwandoo.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie De Bib i.s.m. cultuurdienst Kortenberg
Contact uitbalie@kortenberg.be
02 755 22 80
Trefwoorden De Week van de Smaak, geluk