U bent hier:

[GEANNULEERD] Van meel tot brood, van kruien tot bord | Workshop brood bakken + garnalen kruien

Cursus of workshop Voeding

[DEZE ACTIVITEIT IS HELAAS GEANNULEERD]
Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank slaan de handen in elkaar voor een dag vol vers, lokaal lekkers: van meel tot brood, van kruien tot bord!

Onder leiding van onze huisbakker bak je eerst je eigen broodjes, met lokaal meel van de Zuid-Abdijmolen in Koksijde. Van grondstoffen tot het mengen, kneden en opbollen: alle stappen komen aan bod. Terwijl de broodjes rijzen en worden afgebakken in de mobiele houtoven, bereid je je voor op het kruien van de garnalen. Je trekt de zee in met enkele doorwinterde kruiers en leert alle tips en tricks. Na een uur intensief kruien is het moment aangebroken om de vangst te koken en te pellen. Het ultieme hoogtepunt van de dag is dan het middagmaal: de broodjes, met versgekookte garnaaltjes en groentebuffet zullen na de arbeid zeker smaken!

Praktisch

Wanneer: Woensdag 21 augustus 2019 van 8u30 (laagtij!) - 14u30
Waar: Natuureducatief centrum Duinenhuis Koksijde, Bettystraat 7, 8670 Koksijde
Wie: Iedereen vanaf 12 jaar. Jongere kinderen zijn welkom om een handje toe te steken bij (groot)ouders, broer, zus, ...
Prijs: +12 jaar: €25/deelnemer (workshops, lunch en drankje inbegrepen). Mee-eters: €8/broodje (vermelden bij inschrijving)
Inschrijven: onthaal@bakkerijmuseum.be of 058/31.38.97
Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be / onthaal@bakkerijmuseum.be / T: 058 31 38 97 OF www.koksijde.be/duinenhuis / duinenhuis@koksijde.be / T: 058 52 48 17

Organisatie: Duinenhuis Koksijde, Bakkerijmuseum Veurne en garnaalkruiersclub De Spanjaardbank

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bakkerijmuseum
Albert I-laan 2
8630 Veurne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 21 augustus 2019
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie Bakkerijmuseum
Links