U bent hier:

Geannuleerd: Suzanne Vega

+1 punt

Concert Pop en rock

Dit concert is geannulleerd. Tickethouders worden persoonlijk verwittigd. Suzanne Vega laat in april haar nieuwe album An evening of New York Songs and Stories (Cooking Vinyl) op de wereld los. Dat viert ze met een Europese tournee inclusief hier bij C-mine op 30 juni 2020.

Vega kijkt alvast uit naar de tournee: “Ik sta te popelen om op te treden met de band waarmee ik An Evening of New York Songs and Stories opnam. Samen brengen we de nummers waarin mijn geliefde thuisstad centraal staat.”

 

Op An Evening of New York Songs and Stories giet Vega enkele op New York geïnspireerde nummers uit haar repertoire in een verbluffende liveversie, bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Het album werd begin 2019 opgenomen in de beroemde New Yorkse bar Café Carlyle. Naast hits als Luka en Tom's Diner komen ook minder gekende pareltjes aan bod, zoals Frank and Ava en Ludlow Street. Ook New York is my Destination wordt uit haar repertoire opgediept. Het nummer was te horen in Lover, Beloved: Songs from an Evening with Carson McCullers, Vega's solotheatervoorstelling rond schrijfster van Southern gothic-romans Carson McCullers. Van haar overleden vriend Lou Reed brengt ze dan weer Walk on the Wild Side.

 

An Evening of New York Songs and Stories is een productie van Gerry Leonard waarbij de mix werd uitgevoerd door geluidstechnicus en Grammy Award-winnaar Kevin Killen. Bob Ludwig, die eveneens een Grammy Award op zijn naam heeft staan, heeft het album gemasterd.

 

Suzanne Vega wordt alom geprezen als een van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren 80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. Luka is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl Marlene on the Wall opvallend goed scoorde in het VK. Tom's Diner is een eigenaardig a-capellanummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega's albums, waaronder Suzanne Vega, Solitude Standing en 99.9F, gingen miljoenen keren over de toonbank.

 

De nummers klinken als verhalen die op meesterlijke wijze door Suzanne Vega worden verteld. Haar haast “puur poëtische blik op de wereld” valt telkens weer op het stadsleven, gewone mensen en onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. De gevatte en pure songs van Vega zijn nog altijd even herkenbaar, uniek en diepzinnig als toen ze 30 jaar geleden voor het eerst op de radio te horen was.

 

 

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 30 juni 2020
Prijs
Basistarief: 36.00 €;-26: 31.00 €;Abonnement: 33.00 €

€ 36,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 7,2

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be
Trefwoorden 3600MAG, 3600VISIT, UiTPAS Herita

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS