U bent hier:

Geannuleerd - Reveil Mortsel “Een spoor van licht, een spoor van herinnering”.

Begeleide uitstap of rondleiding Meerdere kunstvormen

Ook dit jaar klinkt er op 1 november bij valavond op de begraafplaats van Mortsel-Dorp ingetogen muziek en brengen woordkunstenaars poëzie. We gedenken onze dierbaren die kort of lang geleden overleden, we gedenken de mensen en hun nabestaanden die in deze coronatijd moeilijk afscheid van mekaar moesten nemen.
Rond de dagen van Allerheiligen en Allerzielen trekken op vele plaatsen in de wereld mensen naar begraafplaatsen om hun overleden dierbaren te gedenken met bloemen. Sinds enkele jaren is er in een aantal Vlaamse gemeenten een initiatief gegroeid, Reveil, dat ingaat op de behoefte om samen met andere rouwenden een ingetogen moment van herinnering te creëren.
Coronamaatregelen
Op de begraafplaats in Mortsel-Dorp zal er op 1 november 2020 op vier plaatsen muziek en poëzie te beluisteren zijn. Omwille van de coronamaatregelen en veiligheid voor iedereen zullen kleine groepen bij aankomst begeleid worden naar een van deze vier plaatsen, waarna mensen naar de volgende plaats gaan. Er zijn geen gezamenlijke bijeenkomsten voor of na. Maar de intieme sfeer van mijmeren en herdenken blijft.
Iedereen is welkom op zondag 1 november 2020 van 17.00 tot 18.00 op de begraafplaats van Mortsel–Dorp. De inkom is gratis.
Neem een kaarsje en aansteker mee, want we mogen die omwille van de coronamaatregelen niet uitdelen. En breng zeker uw mondmasker mee.

Voor meer info : Greet Peeters 0475 36 00 38, reveilmortsel@gmail.com of fb Reveil Mortsel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar begraafplaats Mortsel-Dorp
lepelstraat 1
2640 Mortsel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 1 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Reveil Vlaanderen
Contact reveilmortsel@gmail.com
Trefwoorden optreden, poëzie, muziek, Begraafplaats, mortsel, 1nov, Begeleide rondleiding