U bent hier:

GEANNULEERD - Koorcyclus A Capella 2019-2020: Koriolis o.l.v. Joris Derder

Concert Klassieke muziek

Beste vrienden van KOORLINK
De recente evoluties en beslissingen van de overheden met als doel de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, noodzaken KOORLINK om de geplande activiteiten voor onbepaalde duur niet te laten doorgaan.
We onderzoeken momenteel of de concerten op een later tijdstip kunnen plaatsvinden.
We hopen dat we mogen rekenen op uw begrip voor onze beslissing in deze onzekere tijd.

Namens het KOORLINKteam

Koriolis o.l.v. Joris Derder
Brabantdamkerk
Sint-Kristoffelstraat 1
9000 Gent

Programma “Elementa”

met Solist op Fagot

Hoewel onze innerlijke menselijke gevoelswereld, en de externe natuurlijke wereld, van elkaar gescheiden worden door ons
lichaam, voelen we toch een wederzijdse reflectie van beide werelden op elkaar. In de poëzie en muziek komt dat des te meer tot uiting. Dichters en componisten gebruiken graag de natuurlijke elementen en hun meest intense fenomenen als
metaforen voor de meest intense belevingen van de menselijke ziel. Kamerkoor Koriolis wijdt haar concertprogramma dan ook aan de menselijke en natuurlijke ELEMENTA: water, vuur, aarde, lucht; (weder)geboorte, liefde, hoop en dood.

The Sounding Sea– Eric William Barnum
Fire Songs– Morten Lauridsen
Northern Lights– Ola Gjeilo
There will come soft rains– Brian Holmes
Dying Child– Joris Derder
Agnus Dei– Egil Hovland
Miserere– Pärt Uusberg

Koriolis
Koriolis is een jong en Gents kamerkoor, dat werd opgericht in 2010. We willen een beetje onvoorspelbaar zijn, net zoals de Corioliskracht. Dat tegendraadse krachtje doet rechte banen in roterende systemen verrassend afwijken, en dat translateren wij graag naar de koorwereld.

Joris Derder
Joris Derder volgde eerst koordirectie bij Jan Vuye aan de Stedelijke Muziekacademie te Waregem, waar hij in juni 2004 afstudeerde met de grootste onderscheiding. Daarna volgde Joris verschillende Masterclasses, waaronder Kurt Thomas Cursus Koor- en Orkestdirectie te Utrecht, waar hij onder meer werkte met de dirigenten Daan Admiraal, Jos Van Veld-hoven en Daniel Reuss. Hij dirigeerde tal van koren in binnen- en buitenland en had de eer het Wiener Kammerchor te dirige-ren. Sinds 2000 is hij artistiek leider van het Gents Universitair Koor waar hij tal van concerten dirigeerde en successen boek-te in binnen- en buitenland (Hongarije, Groot-Brittannië, De-nemarken, Polen, Spanje, Italië, Oostenrijk, New York (VS)). In juli 2015 behaalde Joris met het Guk goud en zilver op het International Youth Music Festival in Bratislava. In augustus 2010 kreeg een nieuw ambitieus kamerkoor vorm onder de naam Koriolis, waar Joris de artistieke leiding op zich neemt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brabantdamkerk
Sint-Kristoffelstraat 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 mei 2020
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Jonger dan 25 j.: 8,00 €; Kinderen vergezeld van hun ouders: 0,00 €
€ 15,0
Organisatie Koorlink