U bent hier:

GEANNULEERD: Film Fest Gent On Tour: Total Recall (4K restored)

Film Cinefiel

Bouwvakker Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?
Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’). Met Sharon Stone als Schwarzeneggers echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter. Naast de topcast was ook Paul Verhoeven, die voor Total Recall al Robocop draaide, gegeerd wild in Hollywood. De film werd trouwens door de critici bij release goed ontvangen. De geweldige soundtrack is van de hand van Jerry Goldsmith (Chinatown, Star Trek, Planet of the apes).

Totall Recall is geinspireerd op het kortverhaal We Can Remember It for You Wholesale van Philip K. Dick - wiens inspiratie ook de basis vormde voor die andere cult sciencefiction film Blade Runner (Ridley Scott, 1982). De co-schrijvers Ronald Shusett en Dan O’Bannon schreven eerder Alien.

De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. De originele soundtrack, gecomponeerd door Jerry Goldsmith, profiteerde ook enorm van de digitale restauratie in Dolby Atmos.

Paul Verhoeven over de restauratie: "Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!"

De re-release van Total Recall kadert in de samenwerking van Lumière met Eye Filmmuseum in Amsterdam. In Eye Filmmuseum in Amsterdam is in 2021 een groot programma rond Paul Verhoeven te zien.

Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op 15 december 2020 in CC Ter Dilft.

Film Fest Friends krijgen het vrijetijdspastarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar cc Binder - Kollebloem
Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 17 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €; Film Fest Friend: 5,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie cc Binder Puurs
Trefwoorden film fest gent, Film Fest Gent on Tour, ccbinder