U bent hier:

GEANNULEERD Digidokter: Bestanden opslaan in de cloud

+1 punt

Lezing of congres Computer en techniek

Cloudopslag is de laatste jaren de norm geworden, zowel in privécontext als op het werk. Sinds we altijd en overal met het internet verbonden zijn, is het heel begrijpelijk dat we ‘fysieke dragers’ (zoals USB-sticks) meer en meer links laten liggen en voor het gemak kiezen van cloudopslag.
Met Dropbox, Google Drive of OneDrive kan je je bestanden opslaan en openen, waar je ook bent. Wanneer je een bestand wijzigt, wordt het automatisch bijgewerkt op elk apparaat waarop je het bijhorende programmaatje of de app hebt geïnstalleerd. Zo beschik je altijd over de laatste versie.

We demonstreren ook kort 'Google Foto's'. Met deze dienst kan je gratis en onbeperkt foto's opladen. Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Je hoeft niet langer zelf je foto's te backuppen, te organiseren, in mapjes onder te verdelen, of trefwoorden toe te voegen. Dat gebeurt dan allemaal automatisch en de ordening is veel consequenter dan manueel mogelijk is. Daartegenover staat dat je een groot stuk van je privacy inlevert, aangezien Google in staat is om zeer veel informatie te extraheren uit jouw foto's en deze informatie in te zetten voor reclamedoeleinden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bibliotheek Avelgem
Doorniksesteenweg 77A
8580 Avelgem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 juni 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bibliotheek Avelgem
Contact bibliotheek@avelgem.be
Trefwoorden berenbende Beerse vrijetijd kinderen jongeren schoolvakantie, vorming, bibliotheek

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS