U bent hier:

[GEANNULEERD] De bib nodigt uit: Mark De Geest - Transport XX

Deze lezing wordt geannuleerd omwille van de huidige Corona-situatie.
Op 19 april 1943 stoppen drie jongemannen in Boortmeerbeek een trein die meer dan 1.600 Joodse mannen, vrouwen en kinderen vanuit de Dossinkazerne naar Auschwitz moet brengen. Gewapend met slechts één enkel pistool willen zij zoveel mogelijk mensen laten ontsnappen.

Na drie non-fiction boeken over WO I (Brave Little Belgium, 14-18 in 100 Dagen, Een dure Vrede) inspireerde deze unieke overval Mark De Geest tot zijn eerste historische roman.

In zijn lezing vertelt hij hoe de Joodse bevolking het tijdens de Tweede Wereldoorlog steeds moeilijker kreeg, hoe ze in de Dossinkazerne werden verzameld voor deportatie naar Auschwitz. Wie waren de drie jongemannen die de trein overvielen en hoe voerden zij hun plan uit? Hoeveel Joodse mensen wisten uit de trein te ontsnappen en overleefden ook de drie jonge overvallers de oorlog?

Mark De Geest vertelt ons hoe hij de historische feiten verwerkte tot een roman, waarvan ook een filmversie in de maak is.

Reserveren verplicht via bibliotheek@kampenhout.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek van Kampenhout
Tritsstraat 5
1910 Kampenhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 17 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Gemeentebestuur Kampenhout