U bent hier:

GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder

Na een succesvolle tournee door België, Nederland en Frankrijk keert Viviane De Muynck terug naar de plek waar het allemaal begon voor 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder'. In Theater Malpertuis zal ze voor de laatste keer gestalte geven aan de moeder van een gedode terrorist.
Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is 'GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder' vooral een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance: een mens of zijn handelingen is niet te herleiden tot een paar motieven.

Arfeuille heeft de kracht van Lanoye's tekst versterkt door De Muynck in een kale maar monumentale ruimte te plaatsen. Het resultaat is een uitgepuurde voorstelling waarin De Muynck haar verweer helder en indringend op het publiek loslaat. Ze acteert op het scherp van de snede en dat laat niemand onberoerd, al zeker de moeders niet.

XTRA: nagesprek met Tom Lanoye door Dominique Willaert (19/10)
In 2015 finaliseerde Tom Lanoye zijn theatermonoloog. Ondertussen zijn we drie jaar verder en vragen we aan Tom Lanoye om de balans op te maken. Zou hij hetzelfde verhaal brengen vandaag? Dominique Willaert vraagt het hem na de voorstelling. Voor meer info klik hier.

XTRA: tweegesprek met Viviane De Muynck en Judith Herzberg (23/10)
Zes Vlaamse en Nederlandse partners brengen actrices Viviane De Muynck en dichteres Judith Herzberg samen voor een tweegesprek in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond nadat ze beiden een belangrijke onderscheiding mochten ontvangen. Voor meer info klik hier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Theater Malpertuis
Stationstraat 25
8700 Tielt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 19 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 16,00 €; -26: 14,00 €; 65+: 14,00 €; Abonnementsprijs CC Gildhof (enkel te bestellen via CCG): 14,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Theater Malpertuis
Contact info@malpertuis.be
051/40.62.90
Trefwoorden monoloog, Theater