U bent hier:

Gagelwandeling (GEANNULEERD)

Ken je de wilde gagel? Onze gagelwandeling, beslist doen! Trek stevige schoenen aan, de natuurgidsen van Natuurpunt De Wulp verwelkomen jullie om 13.30 uur aan ons bezoekerscentrum.

Wilde gagel brengt het landschap op smaak. De struiken geven het gebied zijn unieke geur en kleur. Tussen eind maart en half april komen de planten in bloei. Wilde gagel was in de middeleeuwen een belangrijk ingrediënt van gruyt, een mengsel van kruiden dat aan bier werd toegevoegd voor smaak, geur en bewaring. Op initiatief van lokale vrijwilligers van Natuurpunt werd het biobier Gageleer ontwikkeld. Zo herleeft een oude traditie ten voordele van het natuurbehoud en van de de smaak.
Deelnemen is gratis, een vrijwillige bijdrage in het nestkastje wordt uiteraard erg gewaardeerd. Honden kunnen niet mee. Het einde van de wandeling is voorzien rond 16.00 u.

Je kan je uitstap afronden in het bezoekerscentrum en nog even nagenieten bij een fris drankje, een koffie of een smakelijke Gageleer... voor elk wat wils.

Inschrijven niet nodig.

Info: Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, 014 42 99 66, bc.deliereman@natuurpunt.be

 

Info

Links
Waar Bezoekerscentrum Landschap De Liereman
Schuurhovenberg 43
2360 Oud-Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 5 april 2020
Organisatie Natuurpunt De Wulp
Contact bc.deliereman@natuurpunt.be
014 42 99 66
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap, Biotopen en habitats, Plantenwerkgroep Landschap De Liereman