U bent hier:

Ga backstage in een kasteel.

Opendeurdag Erfgoed

Met vakmanschap als thema, krijg je tijdens Erfgoeddag een unieke kijk op de makers van het Kasteel Wissekerke.
Op het gelijkvloers onthullen de gidsen je alle geheimen over enkele bijzondere objecten. In de archiefkamer ontdek je een fijne expo met unieke archiefstukken. Vervolgens kom je terecht op de eerste verdieping, waar het een drukte van jewelste is. Verschillende vakmannen en -vrouwen staan er klaar om je te overladen met toffe weetjes. De conservator-restaurator vertelt je over de schildertechnieken die hij gebruikt om het kasteel terug een 19e-eeuwse look & feel te geven. Oude meubels worden opgefrist.
Op Erfgoeddag ontdek je ook voor het eerst (en exclusief!) een nieuwe ruimte op de 1e verdieping van het kasteel, waar het parket in zijn oorspronkelijke staat is gerestaureerd. Dichtbij de naaikamer hoor je de dames stikken en naaien. Na een wandeling en een ontmoeting met de tuinman van het kasteeldomein, kan je afsluiten met een heerlijk drankje in Museum De Schuur, waar de landbouwwerktuigen van vroeger de hoofdrol spelen.
Kinderen hoeven zich niet te vervelen! De waanzinnige speelinstallatie Den Draad van Cathy Bertel wacht op hen. Hier ontdekken ze spelenderwijs het handgemaakt haakwerk, een 19e-eeuwse techniek om goedkoper en sneller kantwerk te vervaardigen.
Daarnaast kunnen de kinderen als echte kasteeldames of -heren een ritje maken op de pony’s. Binnen gaan ze samen met hun familie aan de slag als een echte restaurator. En heel misschien vinden ze wel een schat!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KASTEEL WISSEKERKE BAZEL
Koningin Astridplein 17
9150 Kruibeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact kasteel.wissekerke@kruibeke.be
03 740 04 00
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Ga backstage in een kasteel. op UiTmetVlieg.be