U bent hier:

Fusion

Dansvoorstelling Moderne dans

Saut de bras, saut de chat, saut de fond, saut de voleur, … Prodigal Theatre giet al deze technieken in een theatervorm om ons wegwijs te maken in de wereld van parkour, snelheid is de boodschap.
Naar het schijnt ontstond deze loopdiscipline in de periode van de Vietnamoorlog tijdens het trainen op ontsnappingstechnieken om zo op elke situatie voorbereid te zijn. Vandaag is het doel van parkour het verleggen van grenzen om obstakels te overwinnen door middel van speciale technieken.

Om mee te zijn met deze “dansparkourvoorstelling” volgen hier enkele termen. Spring je naar een muur om er te blijven aanhangen, dan noemt dit ‘saut de bras’. Spring je zoals in de turnles over de bok, dan noemt dit ‘saut de chat’, spring je van een hoge plaats naar beneden dan noemt dit ‘saut de fond’, de ‘saut de voleur’ schijnt dan weer te maken te hebben met de schaarsprong, en de ‘roullade’ is dan de koprol die je gebruikt na een sprong om de schok op te vangen. Je ziet dat de turnlessen van vroeger ook hier te pas kunnen komen.

Première
Duur: 15min
Coproductie: Gravity Style (FR)
www.theurbanplayground.co.uk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Spaanskasteelplein
Spaanskasteelplein 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 juli 2012 tot 22 juli 2012
Prijs gratis
Organisatie MiramirO
Links
Trefwoorden MiramirO