U bent hier:

Fundraising gala-kerstconcert

De noodzakelijke en soms urgente conservatie en/of restauratie interventies van het rijke en unieke kerkelijk meubilair van onze Sint-Leonarduskerk vergen de volgende jaren een permanente financiële inspanning van Zoutleeuw.
In onze kerk staan er een aantal hoogdringende behandelingen (afnemen stof en behandeling schimmelschade) van diverse retabels op touw, waaronder het Sint-Annaretabel. Het eikenhouten Sint-Annaretabel (Antwerpen 1565) is versierd met meiklokjes als symbool van de Leeuwse rederijkerskamer “De Lelikens uyten Dale”, wiens patroon de H. Anna was en waarvan de actuele lokale toneelvereniging “ Gezellen van Vliebergh” de opvolger is.
De Rotary club Sint-Truiden en de vzw De Vrienden van Zoutleeuw organiseren, i.s.m. de kerkfabriek van Sint-Leonardus en de stad Zoutleeuw, een “Fundraising gala-kerstconcert” op vrijdagavond 13 december 2019 om 20:00 u in de Sint-Leonarduskerk, waarvan de opbrengst zal gebruikt worden voor de behandeling van het Sint-Annaretabel.
Wij zijn zeer blij en vereerd drie artiesten te mogen verwelkomen, die regelmatig te gast zijn op internationale podia: sopraan Iris Hendrickx, tenor Gilles Van der Linden en hun begeleidende pianist Peter Jeurissen. Zij brengen u een gevarieerd programma met highlights uit opera’s zoals La Boheme, West Side Story, Tosca en Henri VIII dit in afwisseling met enkele hedendaagse klassiekers die sterren zoals Andrea Bocelli zongen. De inleiding op de muziekstukken wordt verzrogd door Bart Stouten, radio Klara presentator. Het beloofd dus een gevarieerde avond te worden met een knipoog naar de nakende kerstperiode.
Om de kerstsfeer daarna verder in te luiden volgt een receptie in het OC De Kring (Vincent Betsstraat).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Leonarduskerk
Grote Markt
3440 Zoutleeuw

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 35,00 €
€ 35,0
Organisatie De Vrienden van Zoutleeuw vzw
Trefwoorden Sopraan Iris Hendrickx en tenor Gilles Van der Linden, Pianist Peter Jeurissen, Inleiding Bart Stouten radio Klara