U bent hier:

Free Foxes - Fotoclub 9130

Tentoonstelling Fotografie

Fotoclub 9130 koos ‘Free Foxes’ van Caroline Coolen als onderwerp voor deze tentoonstelling. Het is verrassend te zien hoe elk lid van de club een andere interpretatie geeft aan ditzelfde kunstwerk.
Een aantal enthousiaste amateurfotografen richtte in 2005 een fotoclub op in de Beverse deelgemeente Kieldrecht. De postcode van Kieldrecht gaf de naam aan de vereniging. Elke tweede woensdag van de maand komen de leden samen in het plaatselijke OC Ermenrike om over techniek, materiaal, locaties en andere fotografische onderwerpen te praten. Bij die gelegenheid wordt telkens een maandthema opgegeven en worden de opnamen van de voorbije periode besproken.

De hand van Caroline Coolen is duidelijk herkenbaar in ‘Free Foxes’. De beeldengroep stelt een landschap voor met een menselijk figuur en drie vossen. Het werk benadrukt de ruimte. De mens is herleid tot een anoniem silhouet, maar de vossen zijn sprekend aanwezig. In een verder volledig bronzen compositie kregen ze van Caroline Coolen een mooie rode vacht. De locatie van het kunstwerk is een desolaat open vergezicht aan de Groenendijk in Meerdonk (Sint-Gillis-Waas). ‘Free Foxes’ wordt vaak als visuele voorstelling voor het ‘zoete Land van Waas’ gebruikt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 oktober 2019 tot 24 november 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Ter Vesten
Contact 03 750 10 00
Links
Trefwoorden tentoonstelling