U bent hier:

Frederik Croene + Steiger - Geannuleerd

Concert Jazz en blues

Frederik Croene
Frederik Croene (zie ook Mars II met Karl Van Welden, CCHA, 2017) bouwde in zijn nog jonge carrière naam op met zijn avontuurlijke pianoprogramma’s. Op zijn repertoire prijken klassiekers van Mozart en Beethoven naast, al dan niet eigen, hedendaagse composities.

Eind 2018 nam hij in één take zijn nieuwe album op: Cul de sac. Op het album gaat hij in een repetitieve rollercoaster van motieven en ritmes op zoek naar de doodlopende straatjes van de piano en van het (post)klassieke genre.

Het resultaat? Intense pianomuziek waarin sprankelende virtuositeit en welluidende weemoed overgaan in vertwijfeling en fysieke uitputting. Melancholie en rustige melodieën krijgen te maken met weerhaken, dissonanten, tempo- en volumewisselingen: minimalisme wordt maximalisme.

“**** Frederik Croene duikt bommetjesgewijs in de postklassieke poel en sleurt ons mee in de limieten van het genre. (…) Zelden klonk postklassiek spannender.” Humo, 30 april 2019
“**** Croene laveert van bruisend maximalisme naar aardedonker minimaal en doet naar adem snakken.” De Morgen, 2 mei 2019
“**** Het klinkt alsof Croene een stevig potje armworstelt met zijn instrument terwijl hij er tegelijkertijd liefdevol in zou willen verdwijnen. Prachtig.” De Standaard, 2 mei 2019


Steiger
Jazz? Zeker! Al laat Steiger zich niet intimideren door genregrenzen. Sinds hun eerste ontmoeting is het Gentse trio op zoek naar een eigen invulling van het klassieke format van het pianotrio en mengen ze jazz met rock, elektronica, minimalisme en klassieke muziek.

Steiger debuteerde in 2017 met And above all, gevolgd door Give space in 2018. Met dat album vervoegden ze meteen de kop van het peloton van de jonge Belgische jazzvernieuwers, de zogenaamde 'new wave of Belgian jazz' (zie ook LABtrio, De Beren Gieren en SCHNTZL tijdens vorige edities van Piano day(s)).

Voor Give space namen Gilles Vandecaveye, Kobe Boon en Simon Rama op zeven verschillende locaties zeven verschillende songs op. Het resultaat is een dialoog van akoestiek en atmosfeer met stugge grooves en minimalistische inkleding. Met #locations maken ze het opnametraject ook tastbaar voor het publiek met beelden van elke specifieke locatie. Muziek, beeld en atmosfeer smelten zo samen tot een multidisciplinaire totaalervaring.

Na Gent Jazz, Jazz Middelheim en het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin nu ook tijdens Piano day(s) in CCHA. 

“**** Sérieux sluit kinderlijke speelsheid niet uit, en omgekeerd.” Focus Knack, 13 september 2018
4,5/5 Onvoorspelbaarheid vermengd met grote muzikale intelligentie. Een wereldplaat van een trio van wereldklasse.” writteninmusic.com, 27 september 2018
***** Eén van de meest opmerkelijke jazztrio’s die België rijk is." dansendeberen.be, 15 oktober 2018

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 maart 2020
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme, Piano day(s)