U bent hier:

Frascati Producties / Charli Chung

+1 punt

Dansvoorstelling Tekst en muziektheater

Een ode aan de ware vrijdenker, een tirade tegen tradities en nostalgie, een oproep tot verandering, volhouden en blijven schreeuwen. 

Don Caravaggio is de meest gevierde kunstenaar van zijn tijd. Hij is dapper, radicaal en handelt vrij naar zijn eigen verlangens. De gevoelens van anderen zijn voor de grensoverschrijdende en geestverruimende Don Caravaggio slechts beperkend. Zijn vrije seksuele moraal maakt talloze slachtoffers. Langzaamaan leidt ook zijn compromisloze kunstenaarshart tot totale zelfdestructie.

 

'Don Caravaggio' is een stuk over de ontembare levensdrift van een kunstenaar en de duistere onderkant van de menselijke ziel. Een ode aan de ware vrijdenker, een tirade tegen tradities en nostalgie, een oproep tot verandering, volhouden en blijven schreeuwen. Leidt kunst tot verheffing of zelfs verlossing? Of leidt al dat verlangen slechts naar een zekere ondergang?

 

Charli Chung maakt 'Don Caravaggio 'op basis van zijn fascinatie voor twee belangrijke vrijdenkers uit de geschiedenis: met Molières zedeloze Don Juan en de Italiaanse barokschilder Caravaggio duikt hij in de moraal, decors en kostuums van de 17e eeuw. Want misschien is de werkelijk vrije vorm, nog even zeldzaam als toen.

Info

Waar Minardschouwburg
Walpoortstraat 15
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 september 2019 tot 14 september 2019
Prijs
Basistarief: 18,00 €

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Contact info@vooruit.be
Links
Trefwoorden jongerentip

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS