U bent hier:

Foxtrot

Film Cinefiel

Vader en moeder Feldman krijgen een verpletterend bericht: hun zoon Jonathan is omgekomen bij het uitoefenen van zijn dienstplicht, bij een afgelegen Israëlische grenspost in bezet Palestijns gebied. Maar de film verloopt vervolgens niet zoals we op grond van de eerste twintig minuten zouden verwachten; hij neemt vele onvoorziene wendingen. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt de film het verhaal vanuit het perspectief van de vader, de zoon en de moeder,

Samuel Maoz levert met ‘Foxtrot’ pas zijn tweede speelfilm af, maar de Israëlische filmmaker toont zich na ‘Lebanon’ opnieuw een meester van het medium met dit messcherpe drieluik over rouw en verlies.

'Foxtrot': het controversiële prijsbeest dat in Israël tot doodsbedreigingen leidde, kijkt kritisch naar het Israëlisch-Palestijnse conflict. De film ademt uit al zijn poriën de zelfverzekerdheid uit van een maker die iets te zeggen heeft en weet hoe hij het wil zeggen. Een film die met een strakke vorm complexe emoties weet op te roepen. Een meesterlijke overdenking van rouw en verlies, met een diepgeworteld gevoel voor de eindeloze dans met het toeval en de dood.

(bron: Joost Broeren-Huitenga, De Filmkrant April 2018).

Info

Waar De Spil
H. Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 6 november 2018
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Spil
Contact info@despil.be
Links