U bent hier:

Fototentoonstelling Rond de Noordzee

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

De fototentoonstelling ‘Rond de Noordzee’ in de Nieuwe Gaanderijen toont 27 stills uit het gelijknamige televisieprogramma ‘Rond de Noordzee. Dit avontuurlijk reisprogramma waar programmamaker Arnout Hauben een lange tocht rond de Noordzee maakt, zal vanaf 12 februari wekelijks op de televisiezender één uitgezonden worden. Samen met cameraman Philippe Niclaes en en geluidsman Ruben Callens zal hij in totaal 5.000 kilometer afleggen op zoek naar de rijke geschiedenis van onze Noordzee en verzamelt hij verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Langs honderden dorpjes en door acht verschillende landen trekt het drietal te voet, per trein of per boot door heden en verleden.
Voor de kleine Arnout Hauben was de Noordzee een speelplaats bij de golven. Behoedzaam boetseerde hij er zijn eerste zandkasteel. Een slotgracht, kantelen, muren zo dik als de vuisten van zijn vader. Tot zijn moeder vroeg of hij een ijsje wilde en ze samen naar de zeedijk stapten. Terug op het strand rolde een traan als een parel over Arnouts wang. Niemand had hem over eb en vloed verteld, weg was zijn zandkasteel.
Veertig jaar later trekt Arnout, ondertussen een gevierd televisiemaker, terug naar zee. Hij wil zijn horizon verruimen, buiten de lijntjes van zijn kindertijd kleuren. Want veel meer dan we beseffen heeft de Noordzee onze identiteit gevormd. Het was onze poort naar de wereld, over het water werden goederen en ideeën uitgewisseld. De zee was een verzoener tussen volkeren, maar ook het toneel van oorlogsgeweld, een bron van olie, de laatste horde op weg naar een beter leven.
Het resultaat is tien weken lang te zien in het televisieprogramma Rond de Noordzee, op de zender Eén. Te lezen in het gelijknamige boek, verschenen bij Polis, geschreven samen met journalist Lander Deweer. En te bewonderen in de fototentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen, met 27 foto's die mooi de sfeer van de reis weergeven en tegelijk de kustlijn van de Noordzee visueel in kaart brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) z/n
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Oostende
Contact cultuur@oostende.be
059258820
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS