U bent hier:

Fototentoonstelling I Human

Tentoonstelling Fotografie

I Human brengt een reeks portretten van verschillende vrouwen en meisjes die er gaandeweg perfecter uitzien. Tegelijkertijd verdwijnt hun eigenheid meer en meer en roept het gebrek aan authentieke gelaatsuitdrukkingen een bevreemdend gevoel op. De reeks verwijst naar de alsmaar vervagende grens tussen realiteit en virtualiteit. Vraag het maar aan Siri of aan de influencers (lees: robots) op Instagram. Mooi uitziende vrouwelijke humanoids zijn in volle ontwikkeling en zullen de relatie tussen mannen en vrouwen wezenlijk beïnvloeden. De razendsnelle technologische vooruitgang die deze absurditeit mogelijk maakt, hebben we niet onder controle. Hoe we naar elkaar en onszelf kijken, hebben we wel in de hand. I Human is een ode aan authenticiteit en imperfectie.

I Human heeft mee geleid tot het ontstaan van Maniola, waar Kelly coaching op maat aanbiedt in het (terug)vinden van jouw identiteit. Met oog voor authenticiteit hanteert ze een fotomethodiek om de waarden en drijfveren van elk individu zichtbaar te maken. Daar waar woorden tekort schieten, worden foto’s een extra taal om gevoelens, herinneringen en complexe vraagstukken concreter en bespreekbaar te maken. Meer informatie over de aanpak en begeleidingsmogelijkheden vind je op www.maniola.be. Kelly werkt daarnaast als freelance portret en reportage fotografe (www.kellysnoeck.be).

I Human is een samenwerking tussen Kelly Snoeck (concept en fotografie), Luc Roymans (assistentie), Annelien Debusschere (make up en postproductie) en de modellen Olivia, Karen, Valérie, Annelien, Tess en Manna.

OPENING VRIJDAG 09.11.18 OM 19:00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Objectief
Papegaaistraat 55
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 november 2018 tot 8 december 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Het Objectief
Links