U bent hier:

Fototentoonstelling And The Revel Went Whirlingly door fotograaf Miles Ladin

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

Eerder hadden Stad Oostende en de carnavalisten al beslist om dit jaar geen carnaval te vieren omwille van de coronapandemie. Om het gemis wat op te vangen, is er een opvallende fototentoonstelling te zien in de Nieuwe Gaanderijen.
De Amerikaanse fotograaf Miles Ladin bracht tussen 2010 en 2020 onder andere carnavals in Oostende en Binche in beeld en toont dus nu een selectie in de openluchttentoonstelling ‘And The Revel Went Whirlingly’.
Jaar na jaar bracht de Amerikaanse fotograaf Miles Ladin de zombieparade in Asbury Park, New Jersey in beeld. Duizenden gruwelijk gekostumeerde zombies speelden er hun rol zo goed dat het echt leek. Ladin had het gevoel dat hij in een schilderij van James Ensor was beland. Geïntrigeerd hierdoor, reisde hij in 2015 voor het eerst naar Oostende om er zich onder te dompelen in het carnaval en het Bal du Rat Mort.

De sfeer van carnaval
Carnaval is traditioneel een feest waar escapisme centraal staat. We verkleden ons en zetten maskers op, we kunnen even gek doen en onze zorgen vergeten. Dit jaar is het om gekende redenen niet mogelijk om samen te vieren, ook al hebben we het in deze tijden hard nodig om de realiteit even te ontvluchten. Bovendien zal er een mooie catalogus uitgebracht worden met nog meer werk van de Amerikaanse fotograaf Miles Ladin.

Wie is Miles Ladin?
Miles Ladin woont en werkt in New York. In de jaren negentig werden zijn foto’s regelmatig in The New York Times en W Magazine gepubliceerd. Hij exposeerde onder andere in het Wolfsonian Museum in Miami en de Photographer’s Gallery in Londen. Zijn werk is ook te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen en The Library of Congress in Washington, D.C. Zijn kunstboeken zijn opgenomen in de Special Collections Libraries van de musea MoMA en Whitney in New York.

Praktisch
Van 3 februari tot en met 14 maart 2021
Vrij te bezoeken in de Nieuwe Gaanderijen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) z/n
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 februari 2021 tot 14 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Oostende
Contact cultuur@oostende.be
059258820
Trefwoorden jongerentip
Verschenen artikels De weekendtips van op NRJ (BILL)

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS