U bent hier:

‘Fotokring FOCUS Geraardsbergen’ stelt tentoon in de bibliotheek

Tentoonstelling Fotografie

Fotokring FOCUS Geraardsbergen’ - opgericht in 1948 en dit jaar dus 70 jaar jong - is één van de toonaangevende fotoclubs in onze regio. De club is een mix van een 40-tal gepassioneerde beroeps-, amateur- en beginnende fotografen die elkaar stimuleren met slechts één doel voor ogen: betere foto’s maken.
Bij ons is de fotoclub vooral bekend van hun ‘Fotosalon’ dat al sinds 1949 jaarlijks wordt gehouden. Dit jaar zal dat plaatsvinden van 1 tot 3 juni in Het Koetshuis.

De laatste jaren mocht de club rekenen op stevige erkenning, regionaal én nationaal. We vermelden hier enkel de trofee ‘Beste Club van Oost-Vlaanderen’ in ‘zwart/wit’ en ‘kleur’, in 2016; een 2de plaats in de categorie ‘Foto’ en ‘Geprojecteerde beelden’ van het Vlaams Gewest in 2017; en een 1ste prijs voor clublid Etienne Desmet in de Grote Prijs van België, bekroond met de ‘Medaille van de Koning’.


De tentoonstelling in de bibliotheek focust op 4 thema’s: portret, architectuur, landschap en creatief. Portret en architectuur komen in zwart/wit aan bod in maart; in april volgen landschappen en ‘creatief’ in kleur. Bijna de helft van de aangesloten leden exposeert werk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Openbare Bibliotheek Geraardsbergen
Gasthuisstraat 28
9500 Geraardsbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 maart 2018 tot 31 maart 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis