U bent hier:

Fotografiecircuit > Mental mist – Miranda Schmitz

Tentoonstelling Fotografie

In het dagelijks leven werkt Miranda Schmitz als interimmanager en consultant. Toch is ze ook gebeten door de fotografiemicrobe. Ze volgde talrijke workshops in binnen- en buitenland, en studeert Fotokunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Lier.
Fotografie is voor haar geen middel om de werkelijkheid te documenteren, maar een middel om haar gedachten en gevoelens uit te drukken.
Ze zoekt in haar beelden niet naar indrukwekkende subjecten of beslissende momenten, maar eerder naar alledaagse onderwerpen en naar verstilling. Ze wil de dingen niet zozeer tonen zoals ze zijn, maar ze streeft ernaar om sfeer, stemmingen en gevoelens in haar werk te verzamelen. Daarom werkt ze vaak met bewogen beelden, of met een mix tussen scherp en onscherp.
Ze volgt haar innerlijke stem en probeert deze te vertalen in metaforische, evocatieve maar poëtische beelden die vaak gelaagd zijn en waarvan de kijker de betekenis zelf mag invullen. Het zijn de emoties en de visuele poëzie die haar beelden een extra dimensie geven.

De reeks ‘Mental Mist’ is een eerbetoon aan haar Nederlandse grootmoeder die aan een zware en erfelijke vorm van de ziekte van Alzheimer leed en bijna tien jaar geleden overleed. In deze associatieve reeks schept de fotografe de sfeer die de ziekte vandaag de dag nog steeds bij haar oproept.
Met dit project wil ze haar angst om hetzelfde lot te ondergaan bewust aanpakken en ombuigen naar iets positiefs. De reeks kwam tot stand in het kader van de Masterclass Verhalende Fotografie 2015-2016 (georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond) waar de fotografe als Belgische bij de geselecteerde Nederlandse deelnemers zat. De bekende Nederlandse kunstfotograaf John Lambrichts begeleidde het project.

Maandag 30 april tot en met donderdag 31 mei 2018

Organisatie: Cultuurcentrum Gildhof, Sint-Michielstraat 9, Tielt
Locatie: Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42, 8700 Tielt
Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur
Info: reservatiedienst.gildhof@tielt.be / 051-42.82.20

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Huis Mulle de Terschueren
Ieperstraat
8700 Tielt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 april 2018 tot 31 mei 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Cultuurcentrum Gildhof
Contact reservatiedienst.gildhof@tielt.be
051 42 82 20
Trefwoorden TStielt