U bent hier:

Foodpairing. De fascinerende wereld van het combineren van wijn en gerecht, door Marina Claus.

Wijn kan het gerecht op een hoger niveau tillen. Maar hoe doe u dit? Er is gelukkig niet één pasklaar antwoord, want dan zou het niet zo uitdagend zijn om wijn te combineren met gerechten. Opnieuw zijn er drie mogelijkheden. De wijn kan begeleiden en speelt eerder een neutrale rol, maar brengt wel verbondenheid en sfeer tussen de genodigden. Bijvoorbeeld een frisse fruitige en kruidige witte wijn bij een vis barbecue. Of de wijn kan complementeren en duwt het gerecht naar een hoger niveau. Bijvoorbeeld Bourgogne bij wild, Gewürztraminer bij Münsterkaas. Of de wijn kan contrasteren en brengt verrassing. Bijvoorbeeld Foie Gras met een zoetere witte wijn of pikant oosters met fruitige, verfrissende rode wijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC Colomba
Wijngaardstraat 1
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Reservaties
Organisatie vtbKultuur Kortenberg
Contact 0475 31 57 29