U bent hier:

Floralia Brussels 2019

Het kasteel van Groot-Bijgaarden opent opnieuw zijn deuren voor iedereen die een bezoekje wilt brengen aan de 16de editie van Floralia Brussels. Dit jaar niet alleen lentebloemen, maar ook de tentoonstelling van één van de meest bekendste meesters in de Vlaamse schilderkunst: Pieter Bruegel.
Iedereen kan genieten van 500 soorten tulpen, hyacinten, narcissen en andere variëteiten. Tapijten van wilde bloemen onder de eeuwenoude bomen, het hart van rode tulpen, een labyrint in alle kleuren van de regenboog, een bloemenpauw en tientallen originele perken van lentebloeiers. De serre van 1.000 m² wordt volledig omgetoverd in een mooie binnentuin waar u een paar grote bloemencreaties van snijbloemen en exotische planten kan vinden.

Dit jaar in de kijker : de 450ste verjaardag van Pieter Bruegel’s overlijden. Tijdens floralia Brussels worden zijn grote kunstwerken tentoon gesteld. Een retrospectief van zijn werk door een 20 reproducties van de bekendste schilderijen in ware formaat tentoon te stellen. Ze zullen te vinden zijn in het park, de serre, de Donjon en de kapel. Dit is voor het grote publiek de gelegenheid om zijn werk te ontdekken. Om in het Bruegelthema te blijven wordt de Toren van Babel nagebootst. De grote waterput dat zich op het binnenplein van het kasteel bevindt, zal worden gedecoreerd met bloemen. Het wordt een prachtige bloemconstructie van 3m50 hoog en 1m80 breed.

De Donjon, gebouwd in 14e eeuw, wordt opengesteld en is bereikbaar tot het dakterras waar u een panoramisch uitzicht hebt over het Vlaamse Pajottenland en de Rand van Brussel. Het indrukwekkendste is te vinden op het gelijkvloers en de eerste verdieping. In deze 2 ruimtes is er een schilderij van Bruegel te bewonderen.
De rechterhelft van het hoofdgebouw, de kapel wordt ook open gesteld voor het brede publiek. Hierin kan men ook 2 schilderijen van Bruegel ontdekken.

Op zaterdag 13 april en zondag 14 april komen een veertig tal gekostumeerde Venetianen elke bezoeker verrassen met hun nieuwste en indrukwekkende kostuums.
Het park is 4 weken open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kasteel van Groot-Bijgaarden
Is. Van Beverenstraat 5
1702 Groot-Bijgaarden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 14,00 €; Volwassene: 14,00 €; Senior 65+, studenten, gehandicapten: 12,00 €; Kinderen (6-14j): 5,00 €; Kinderen onder 6 jaar: 0,00 €; Seizoenspas: 20,00 €; Groepen min. 20 pers: 12,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie Kasteel van Groot-Bijgaarden
Links