U bent hier:

Flirten met de stadsrand

Sportactiviteit Atletiek, wandelen en fietsen

Wandelestafette langs de Antwerpse stadsrand
Hoboken - Wilrijk - Berchem - Borgerhout - Deurne - Merksem - Ekeren
Trage Wegen Antwerpen lanceert voor de Dag van de Trage Wegen een eigen uitdaging. Om de veelzijdigheid van de Antwerpse trage wegen te tonen, nemen we je mee op pad langs het verrassende karakter van de Antwerpse stadsrand.

In samenwerking met Stad Antwerpen, Regionaal Landschap de Voorkempen en verschillende lokale verenigingen maken we er een echte uitdaging van gekoppeld aan een ongekende beleving. De stadsrand leent zich hier helemaal toe. We wandelen langs groene bermen, grote parken maar ook door kleine steegjes, gezellige pleintjes en ontdekken enkele verborgen parels die je in de stad niet meteen zou verwachten.

De volledige wandeling is 40 kilometer lang en een absolute aanrader voor wie regelmatig wandelt.

Ben je benieuwd maar ben je niet zeker of je het hele traject kan mee wandelen? Geen probleem. Het voordeel van deze stadswandeling is dat ze regelmatig passeert langs haltes van het openbaar vervoer en de velokes. Je kan dus zelf kiezen waar en hoe lang je mee wandelt.


We starten 's ochtends in Hoboken (ponton veerdient) om 09u00 en eindigen in Ekeren (P+R Luchtbal) omstreeks18u00. Meer gedetailleerde info over tussenstops en combinaties met het openbaar vervoer vind je hieronder. Wie vanuit het centrum vertrekt, kan om 08u00 de waterbus aan het Steenplein nemen tot in Kruibeke en daar aansluitend de veerboot naar Hoboken. In Ekeren kan tram 6 ons opnieuw in het centrum van de stad brengen.

​Onderweg worden gezonde versnaperingen en water voorzien. Een lunchpakket dien je zelf mee te brengen.

​Inschrijven is niet verplicht maar geeft ons wel een goed idee van het aantal deelnemers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadsrand
Leo Bosschartlaan 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Trage Wegen vzw
Contact antwerpen@tragewegen.be
Trefwoorden wandelen, stadstrail, trage wegen, dag van de trage weg, Antwerpen, Hoboken, Wilrijk, Berchem, borgerhout, Deurne, merksem, Ekeren