U bent hier:

Finissage ART COnnects (?) met stille film en live concert

Concert Klassieke muziek

Ter gelegenheid van de finissage "ART COnnects (?) zondag 14 oktober 2018 om 17 uur, deze zeer interessant stille film met live piano-begeleiding.
The man with a movie camera", een stille experimentele documentaire uit 1929 die werd geregisseerd door Dziga Vertov. Hij toont een dag uit het leven in een grote Russische stad, van de vroege ochtend tot de late avond, gevolgd door een cameraman die alles filmt.
Tom Van der Schueren is een klassiek geschoold pianist die naast theater ook werkt voor televisie en voor het productiehuis Woestijnvis. Als improvisator is hij verbonden aan de Universitaire filmclub Filmplateau en aan KASKcinema, waar hij de stille films begeleidt met piano, niet op de traditionele manier met veel bruitage maar met een muzikale vertelling, zijn eigen visie op de film. Tom Van der Schueren wil met andere woorden juist de dingen die je niet ziet laten horen. Hij studeerde aan het Conservatorium/School of Arts in Gent waar hij ook compositie volgde. Zijn interesse gaat ook uit naar muziektheater. Dat leidde hem naar het NTG waar hij als pianist/componist zijn medewerking verleende aan tal van producties (Masterclass, The Rocky Horror Show, God van Morgen,…). Hij was muziekdirecteur van The Cockroach Company in Kaapstad en gastdocent improvisatie en muziektheater aan de universiteiten van Kaapstad en Stellenbosch. Als pianist werkte hij mee aan ‘Merlin, oder das wüste Land’ in een regie van Johan Simoens voor de Ruhrtriënnale in Essen.
De expo met werk van Joke De Pever, Marc Van Cauwenbergh, George De Decker, Sara Lamens, Nicolas Baeyens, Karolien Hamers, Gaspard Joarlette, Denie Put, Filip Collin, Charlot Van Geert, Jeroen Bocken, Jean De Groote en Hilde NIJS is nog te bezoeken zaterdag van 15 tot 18 uur en zondag van 16 tot 20 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Expo in DeKANTFABRIEK, prachtig gebouw in symbiose met de kunsten
Burchtdam 4
9400 Ninove

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 14 oktober 2018
Reservaties
Organisatie Hilde Nijs
Links
Trefwoorden actuele kunst, concert, film, stille film, finissage, ART COnnects, DeKantfabriek, tentoonstelling, expo, pianist Tom Van der Schueren, Hilde NIJS