U bent hier:

Filmvoorstelling “Plannen voor plaats” (Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck)

Willen we onze kinderen en kleinkinderen een duurzame toekomst bieden, dan moeten we anders gaan nadenken over wonen, bouwen en mobiliteit. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met vernieuwers laat de film ‘Plannen voor plaats’ zien hoe het beter kan. 

In deze film nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht door Vlaanderen, langs dorpen en steden. Ze gaan op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Willen we onze klimaat- en energiedoelstellingen halen, willen we de volgende generaties een toekomst bieden en de biodiversiteit vrijwaren, dan moeten we immers anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. De film laat zien dat die mindswitch niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies, maar juist de sleutel kan bieden tot een aangenamere, gezondere, beter uitgeruste en meer sociale en inclusieve leefomgeving.

De film wordt ingeleid door Sylvie Van Damme, expert van de Vlaams Bouwmeester.

Info

Waar Mediabox De Wattenfabriek
Solleveld 35
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 20 april 2018
Organisatie Natuurpunt Houtem
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, klimaat, landschap, Duurzame ontwikkeling, beleid, natuur in de stad, Biotopen en habitats