U bent hier:

Filmhuis: Una Mujer Fantastica

+1 punt

Film Drama

Een voorstelling in het kader van het Holebifilmfestival!
In samenwerking met HLWM.

—-

Santiago de Chile: de jonge, knappe transgendervrouw en nachtclubzangeres Marina Vidal belandt in een passionele relatie met Orlando, een man van middelbare leeftijd die bereid is zijn gezin op te geven voor haar.

Oprechte liefde, maar wanneer Orlando plots doodvalt, krijgt Marina te maken met een golf van vijandigheid en haat die uit allerlei hoeken over haar heen rolt: Orlando’s ex-vrouw straalt alleen maar pure minachting voor haar uit, zijn zoon wil haar zo snel mogelijk uit haar appartement zetten, de wetsdokter spreekt haar halsstarrig als man aan, en ook de politie heeft wel wat vragen bij Orlando’s relatie met een transgender: logo-indexdat kan toch alleen maar prostitutie zijn, nietwaar?

Om de vernedering compleet te maken, laat de familie haar weten dat ze absoluut niet welkom is op de begrafenis van haar geliefde. Een toestand waar ze zich alleen maar door haar sterk karakter en haar kurkdroge humor weet door slaan…


‘Una Mujer Fantastica’ is een uitmuntend, spannend drama, uiterst knap geregisseerd door de Chileen Sebastian Lelio.
Met zijn film roept hij herinneringen op aan zowel Hitchcock als aan Almodovar (ten tijde van ‘Hable con ella’ en ‘Todo sobre mi madre’), maar geeft hij vooral alle ruimte aan de glansprestatie van de fantastische hoofdrolspeelster (en zelf transgender) Daniela Vega.

Let ook op de prachtige fotografie van Benjamin Echazarreta, die van elk shot een in te kaderen foto maakte, en op de bezwerende elektronica-soundtrack van Matthew Herbert. Fantastica, indeed!

UNA MUJER FANTASTICAheader-logo
Regie: Sebastian Lelio
Chili 2017, 102 min.

Info

Waar Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 november 2017 tot 20 november 2017
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Filmhuisleden: 4,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 1,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Filmhuis Mechelen
Links
Trefwoorden wijk__centrum, UiTPAS Mechelen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS