U bent hier:

Filmhuis: Queen of Hearts

+1 punt

Film Drama

Anne is een vrouw van middelbare leeftijd die haar zaakjes goed voor mekaar lijkt te hebben: ze heeft een prima baan als topadvocate, is getrouwd met een fijne, knappe man, heeft twee leuke dochters en een mooi huis.
Het leven van het modelgezinnetje wordt echter verstoord wanneer Gustav bij hen intrekt, de ietwat losgeslagen tienerzoon die haar man Peter uit een eerder huwelijk heeft.

Terwijl Peter het moeilijk heeft met de komst van zijn zoon, bouwt Anne al snel een goedeband op met de niet in de pas lopende jongen. Een nauwe band die zelfs uitgroeit tot méér, wanneer Anne de tiener verleidt: een daad met bijzonder grote en soms onverwachte gevolgen voor haar tot dan toe rustig voortkabbelend bestaan…

Laat u vooral niet misleiden door de basisplot die weggelopen lijkt uit de eerste de beste pornofilm (‘Stiefmoeder doet het met stiefzoon!’): dit is integendeel net een uiterst subtiele
psychologische film, die dankzij een bijna thriller-achtige opbouw naar een zenuwslopend spannende ontknoping leidt. ‘Fatal Attraction’ in een fraaie Scandinavische villa, lijkt dat u wat? We dachten het wel!

In de hoofdrol de altijd weer fantastische Trine Dyrholm (‘Festen’, ‘Kollektivet’…), die hier misschien wel de sterkste, meest subtiele en gelaagde rol uit haar carrière neerzet: een complexe vrouw die in haar beroepsleven als advocate vakkundig slachtoffers van misbuik verdedigt, en die in haar privéleven net even makkelijk tégen die principes handelt.

Enfin: de ideale topper om ons seizoen bijzonder stevig mee te openen. Mis ‘m niet.

QUEEN OF HEARTS
Regie: May el-Toukhy
DK 2019, 127 min.

Info

Waar Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 september 2019 tot 17 september 2019
Prijs
Basistarief: 6,00 €; leden: 4,00 €

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 1,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Filmhuis Mechelen
Links
Trefwoorden wijk__centrum

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS