U bent hier:

Filmclub 62: WHAT WILL PEOPLE SAY (HVA VIL FOLK SI)

Film Drama

De 16-jarige Nisha leeft een dubbelleven. Thuis bij haar familie is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze met haar vrienden is, is ze een doodnormale Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriend in bed betrapt, botsen haar twee werelden plots. Om een voorbeeld te geven besluiten haar ouders haar te ontvoeren en haar bij familie in Pakistan onder te brengen. Hier, in een land waar ze nog nooit is geweest, is ze gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.
4 Prijzen IFF Trondheim 2018, 2 Awards Les Arcs European FF 2017, Nominatie Toronto

Het zestienjarige meisje Nisha leidt een dubbel leven. Thuis is ze de voorbeeldige Pakistaanse dochter maar daarbuiten gedraagt ze zich als een doodnormale Noorse adolescente. Ze gaat naar feestjes, trekt erop uit met vrienden en wordt verliefd op een leuke jongen. Het enige verschil is dat ze alles stiekem doet omdat ze de Pakistaanse tradities moet respecteren. Op een dag betrapt haar vader haar wanneer ze haar vriendje aan het kussen is en dan stort haar wereld in. Er volgen drastische maatregelen. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en brengen haar onder bij hun familie in Pakistan. Zo komt ze terecht in een land waar ze nog nooit geweest is en waar ze gedwongen wordt zich aan te passen aan de cultuur van haar familie in Islamabad.
'What Will People Say' is een ontroerende, dramatische prent over een complexe een vader-dochterrelatie.
Hoofdrolspeelster Maria Mozhdah debuteert sterk. De jonge regisseur Iram Haq laat de kijker voelen hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Enerzijds heb je het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil. Daartegenover staan de ouders die een betere toekomst hebben bereikt, maar geen afstand kunnen doen van hun tradities en verscheurd geraken door hun keuzes.

“Een subtiele en ontroerende film die beide kanten van de culturele kloof en de generatiekloof probeert te begrijpen.” (MOOOV)

Info

Regie Iram Haq
Scenario Iram Haq
Fotografie Nadim Carlsen
Muziek Lorenz Dangel en Martin Pedersen
Cast Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, e.a.
Taal Noors en Urdu / Nederlands en Frans ondertiteld
Duur 106 min
2016 Noorwegen, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Denemarken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 11 december 2018
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden What Will People Say, Hva Vil Folk Si