U bent hier:

Filmclub 62: WELDI

Film Drama

Riadh is een chauffeur in de haven van Tunis. Hij staat op het punt met pensioen te gaan. Hij is getrouwd met Nazli. Sami, hun enige zoon, staat op het punt zijn studies aan de middelbare school te beëindigen. Sami's herhaalde migraine-aanvallen maken zijn ouders ongerust. Op het moment dat Riadh denkt dat zijn zoon beter is, verdwijnt hij.
Selectie Quinzaine des Réalisateurs Cannes

Tunesië, in de nasleep van de Jasmijnrevolutie. Het land likt zijn wonden, is opgezadeld met een groot aantal IS-aanhangers en zit in een economisch dal. Riadh, vorkliftchauffeur aan de vooravond van zijn pensioen en Nazli, lerares wetenschappen, maken zich zorgen om hun 19-jarige zoon. Sami staat net voor zijn eindexamen op de middelbare school en heeft veel last van migraine, misselijkheid en stemmingswissels.
Op een dag is hij zomaar verdwenen. In een klein berichtje voor zijn ouders legt hij uit dat hij naar Syrië vertrokken is om er aan te sluiten bij een groep jihadisten. Riadh en Nazli zijn er kapot van, geslagen met ongeloof.Ten einde raad leent de wanhopige Riadh geld bij vrienden en spendeert hij zijn laatste pensioencenten om zijn zoon achterna te reizen tot aan de Turks-Syrische grens.
Regisseur Mohamed Ben Attia (‘Hedi’) baseerde zich op ware feiten maar focust niet zozeer op de jihadisten dan wel op de geliefden die ze achterlaten, die worstelen met spijt en wroeging, schuldbesef en schaamte. Vooral de vertolking van Mohamed Dhrif sleurt je mee in de gemoedstoestand van een vader die zijn wereld in elkaar zag storten doordat zijn zoon radicaliseerde. Voor de coproductie tekenden niemand minder dan de broers Dardenne en dat merk je. De film is een grondig en weldoordachte productie rond een deprimerend actueel thema, sober en authentiek in beeld gebracht, met krachtige vertolkingen en meeslepende muziek.
Genuanceerd drama over gezinsrelaties, opvoeden en loslaten.


Info

Regie Mohamed Ben Attia
Scenario Mohamed Ben Attia
Fotografie Frédéric Noirhomme
Muziek Omar Aloulou
Cast Mohamed Dhrif, Mouna Mejri, Zakaria Ben Ayyed
Duur 104 min.
Taal Arabisch / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Tunesië, België, Frankrijk, Qatar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 14 februari 2019
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Weldi, Dear Son