U bent hier:

Filmclub 62: RADIANCE (HIKARI)

6 jaar

Film Drama

Misako is een gepassioneerde schrijfster van voice-overs voor slechtzienden. Op een filmvertoning ontmoet ze Masaya, een oudere fotograaf die langzaam zijn gezichtsvermogen verliest. Zijn werk brengt herinneringen aan haar verleden naar boven. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien.
Prijs van de Oecumenische Jury in Cannes 2017

Misako (Ayame Misaki) maakt audiobeschrijvingen voor blinde en slechtziende kijkers. Tegelijk is ze de voice-over van de film-in-de-film. Nauwkeurig en plichtsgetrouw beschrijft ze wat ze allemaal in beeld ziet. Met humor en charme geeft het panel van slechtzienden opbouwende kritiek. Ieder woord, iedere lettergreep telt. Wanneer haar beschrijving te beknopt of te abstract is, krijgt ze kritiek. Is ze te duidelijk, dan verlamt ze de verbeeldingskracht van slechtzienden.
Zo verwijt de bijna blinde fotograaf Masaya Nakamori (Masatoshi Nagase) haar opdringerig te zijn en haar gevoelens op die van de personages in de film te projecteren. Ze staat voor een zeer moeilijke opdracht en begint verwoed te zoeken naar de juiste mix, een juiste balans tussen enerzijds haar eigen interpretatie, waardoor ze greep krijgt op de film en anderzijds de kijkers de ruimte laten om hun eigen interpretatie te vinden.
De stugge Masaya klampt zich letterlijk en figuurlijk vast aan zijn camera en blijft haar werk bekritiseren. Zij vindt hem een intrigerende persoon… Wanneer ze een foto van hem met de ondergaande zon ontdekt, wordt ze terug in haar kindertijd gekatapulteerd. Samen met Masaya zal ze proberen de wereld op een nieuwe manier te aanschouwen.
De Japanse regisseur Naomi Kawase (‘An’, ‘Still the Water’) maakte een subtiel, menselijk, liefdevol en intelligent pareltje in haar typische wondermooie beeldtaal. “Niets is schoner dan dat wat voor onze ogen verdwijnt” (fluistert Misako).

Vergankelijkheid, vluchtigheid van schoonheid, liefde en leven

Info

Regie Naomi Kawase
Scenario Naomi Kawase
Fotografie Dodo Arata
Muziek Ibrahim Maalouf
Cast Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji
Duur 101 min
Taal Japans/ Nederlands en Frans ondertiteld
2017 Japan, Frankrijk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 31 mei 2018
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (Eenmalig per Speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Hikari, Radiance
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Filmclub 62: RADIANCE (HIKARI) op UiTmetVlieg.be