U bent hier:

Filmclub 62: QUEEN OF HEARTS

Film Drama

Anne heeft een succesvol advocatenkantoor gespecialiseerd in jeugdrecht. Ze is gelukkig getrouwd met Peter, met wie ze een tweeling heeft. Het leven van de familie wordt verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met het opbouwen van een relatie met zijn lang verloren zoon, is Anne gewend aan moeilijke jongeren in haar werk. Ze krijgt een band met Gustav. Gaandeweg verandert hun relatie en wanneer Anne Gustav verleidt, brengt ze zowel haar carrière als haar familie in gevaar. Al snel staat ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen.
Beste Film en 3 Awards op het Festival van Göteborg 2019

In het huidige MeToo-tijdperk brengt ‘Queen of Hearts’ de thematiek van seksueel geweld en seksuele intimidatie vanuit een ander perspectief, met een mannelijk slachtoffer en een vrouwelijk seksueel roofdier dat juridisch strafbare feiten pleegt en alle grenzen overschrijdt.
Anne (Trine Dyrholm), 40-plusser en succesvolle advocate van slachtoffers van seksueel geweld en verkrachting, leeft samen met haar man Peter en hun tweelingdochters in een mooi huis.
De rust in het gezin wordt echter verstoord als Gustav, de 17-jarige zoon uit Peters vroegere relatie, bij hen komt inwonen. Het ogenblik waarop Annes moederlijke bezorgdheid overgaat in seksuele interesse voor hem, valt niet precies aan te wijzen. Immers, waar houdt intimiteit op en waar begint seksueel misbruik?
Ondanks het leeftijdsverschil beginnen ze een relatie en komt het gezinsgeluk onder zware druk te staan. Maar als het op haar privégeluk aankomt, speelt Anne het hard en treedt ze ongegeneerd haar diepste overtuigingen (zelfs als rechtsvrouw!) met de voeten.
‘Queen of Hearts‘ draait om het indrukwekkende en overtuigende acteerwerk van Trine Dyrholm (‘Festen’, ‘Long Story Short’, ‘Kolektivet’) als de soms ondoorgrondelijke vrouw van vlees en bloed.
Laat Anne zich meeslepen door onvervulde verlangens? Heeft ze zelfdestructieve neigingen? Ligt een jeugdtrauma aan de basis van haar gedrag en houding? Of is ze een manipulatieve bitch?

May el- Toukhy geeft een inkijk in de psychologie van een vrouw in midlifecrisis, die veel grenzen onherstelbaar sloopt.
’Queen of Hearts’ is geen voyeuristische schandaalfilm, ondanks de expliciete scènes, wel een gewaagde en provocerende film over sensualiteit, machtsmisbruik en intimidatie.

Controversiële, psychologische film die veel vragen onbeantwoord laat.

Info
Regie May-el-Toukhy
Scenario May-el-Toukhy, Maren Louise Käehne
Fotografie Jasper J. Spanning
Muziek Jon Ekstrand
Cast Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper
Duur 127 min
Taal Deens / Nederlands en Frans ondertiteld
2019 Denemarken, Zweden

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 september 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Queen of Hearts