U bent hier:

Filmclub 62: NOTTI MAGICHE

Film Komedie

Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs.
Nominatie Beste Film op Filmfestival van Miami 2019

Het jaar 1990. Na het missen van een strafschop worden de Italianen door Argentinië uitgeschakeld in de halve finale van de Wereldbeker Voetbal. Op hetzelfde moment rijdt de bekende filmproducent Leandro Saponaro in Rome met zijn auto in de Tiber. In zijn wagen die later wordt opgevist vindt men een bezwarende foto die werd genomen tijdens zijn laatste uren. Daarom beschuldigt zijn minnares drie jonge scriptschrijvers ervan verantwoordelijk te zijn voor zijn dood. Ze hebben voordien tijdens een prestigieuze prijsuitreiking kunnen intrige, ambitie, oplichterij, leugens en seks. De hoofdverdachten worden één voor één door de politie verhoord. In flashbacks komt de kijker te weten wat hun band met de verongelukte bestuurder was. De avond wordt op fantasierijke wijze gereconstrueerd, waarbij zowel de glorie als de teloorgang van de Italiaanse filmwereld worden belicht.
‘Notti Magiche’ is niet alleen een moordverhaal, maar ook een ode aan en een satirische kijk op de Italiaanse cinema. Tevens is ze een hommage aan de commedia all’italiana, een genre dat vanaf de jaren 50 een pak geslaagde komedies opgeleverd heeft.
Paolo Virzì, cineast van onder meer ‘Il Capitale Umano’ (2013) en ‘La Pazza Gioia’ (2015) levert hier een rake zedenschets af van het Italiaanse filmmilieu, tegelijk tragisch en grappig. De snelle dialogen zijn om van te snoepen. De montage gebeurt aan een hoog ritme en alles is stijlvol in beeld gezet.

Mix van spanning en nostalgische blik op de Italiaanse cinema.

Info
Regie Paolo Virzì
Scenario Francesco Piccolo, Francesca Archibugi en Paolo Virzì
Fotografie Vladan Radovic
Muziek Carlo Virzì
Cast Mauro Lamantia, Irene Vetere, Giovanni Toscano
Duur 125 min
Taal Italiaans / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Italië

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 september 2019
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Notti, Magiche