U bent hier:

Filmclub 62: GRETA

Film Thriller

De jonge naïeve Frances wil het helemaal maken in New York. Wanneer ze een verloren handtas terugvindt wil ze deze teruggeven aan de eigenaar, zijnde de pianiste Greta. Deze voelt zich erg eenzaam en is maar al te blij om gezelschap te hebben. Frances heeft net haar moeder verloren en voelt zich vervreemd van haar vader terwijl Greta haar echtgenoot heeft verloren en haar dochter ver weg van haar woont. Frances en Greta sluiten vriendschap, maar dit gaat al snel de sinistere kant op.
Beste Film op het Festival van Dublin 2019

Frances (Chloë Grace Moretz) is een onschuldige jonge dienster die woont in New York met haar boezemvriendin. Haar moeder is nog maar net aan kanker gestorven en ze rouwt om haar. Op een dag vindt ze in een metro een handtas, die ze besluit aan de eigenares terug te geven. Zo maakt ze kennis met de oudere weduwe Greta (Isabelle Huppert). Tussen beiden groeit er weldra een ongewone, innige vriendschap. Maar al gauw blijkt dat de weduwe een duister geheim verbergt. Voordat Frances het goed beseft, raakt ze gevangen in haar web. En dan doet Frances een verbijsterende ontdekking: ze trekt een verkeerde kastdeur open en vindt identieke handtasjes, klaar om achtergelaten en vervolgens teruggebracht te worden naar de eigenares.
‘Greta’ is een heerlijke horrorthriller van regisseur Neil Jordan (‘Interview with the Vampire’, ‘The Crying Game’, ‘Mona Lisa’, ‘The Company of Wolves’).
De Franse diva Isabelle Huppert vertolkt met verve een buitensporig aanhankelijke eenzaat met een duister verleden. Ze slaagt erin met veel zwarte humor te switchen van geveinsde onschuld naar psychopathische razernij.
De film is bloedstollend en sfeervol. Liefhebbers zullen genieten van de vele knipogen naar bekende sprookjes.
De finale is ronduit hilarisch en gaat lekker over the top, waardoor je twijfelt of de maker van deze film het zelf wel allemaal zo au sérieux neemt.
In ‘Greta’ brengt cineast Neil Jordan het attractieve B-filmgenre met zichtbaar plezier en vakkundig weer tot leven.

Hitchcockiaanse thriller over een surrogaatmoeder-dochterrelatie.

Info
Regie Neil Jordan
Scenario Ray Wright, Neil Jordan
Fotografie Seamus McGarvey
Muziek Javier Navarrete
Cast Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe
Duur 98 min
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2019 Ierland / Verenigde Staten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 10 oktober 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Greta